Saya akan menjual EBook: Panduan Mudah Perundang. Tajuk: Bolehkah Saya Bertindak Sendiri Tanpa Peguam?


Anda disaman atau mahu menyaman menuntut hutang atau sebagainya? Buku ini dapat membantu anda dalam hal asas perundangan, penuh dengan tip, contoh notis, carta dan banyak lagi.
Ebook ini mengandungi panduan-panduan mudah untuk orang awam memahami subjek yang dibincangkan, carta dan banyak lagi. Ia juga sesuai untuk pelajar undang-undang kerana buku ini ditulis berdasarkan pengalaman selama 13 tahun menjadi Peguambela & Peguamcara Mahkamah Tinggi Malaya. Keseluruhanya berjumlah 98 mukasurat, padat dengan pengisian ilmiah.

Antara panduan-panduan yang dibincangkan di dalam ebook ini adalah:-

Pengenalan Buku ini Pengenalan Topik Apa yang anda perlu tahu? Hak untuk didengar di dalam Mahkamah Keadaan dimana anda boleh dan tidak boleh bertindak sendiri Perlukah saya membuat laporan polis? Memahami dan menyediakan kes anda Cara peguam dan Mahkamah berfikir Apa yang anda perlu lakukan sebelum memulakan tindakan Notis Tuntutan Contoh notis tuntutan Tempoh dan had masa mengambil tindakan Dimana saya perlu bawa kes saya? Memindahkan kes dari satu Mahkamah ke Mahkamah yang lain. Carta ringkas tindakan anda di Mahkamah Melakukan kesilapan prosidur Adab di dalam Mahkamah Pelan susun atur kedudukan di dalam Mahkamah Kenali siapa hakim anda Kenali siapa lawan anda Kenalpasti isu kes anda Persetujuan kepada fakta dan isu Kenalpasti kekuatan hujah anda Cari sokongan hujah anda Bahan rujukan bagi membantu kes anda Cuba fikirkan kelemahan isu dan hujah anda Kenalpasti isu dan hujah lawan anda Sediakan jawapan kepada isu dan hujah lawan anda Penyampaian dan penerimaan kertas kausa Penyampaian Kertas Kausa Penerimaan kertas kausa Masa adalah sangat penting Mediasi sebelum perbicaraan Kos dan perbelanjaan Keputusan kes Penguatkuasaan Penghakiman Sitaan dan Lelongan Saman Penghutang Penghakiman Kebankrapan Penggulungan Syarikat Keberkesanan tindakan Rayuan Bantuan Guaman Legal Aid (Bantuan Guaman) Majlis Peguam Malaysia Jabatan Bantuan Guaman Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan

Laterbelakang penulis:- Penulis adalah bekas peguambela dan peguamcara Mahkamah Tinggi Malaya, telah berkhidmat selama lebih 13 tahun. Buku ini ditulis berdasarkan pengalaman beliau dan dalam usaha beliau membantu masyarakat sejak tahun 2008 melalui penulisan-penulisan blog, ceramah umum, klinik bantuan guaman, NGO dan lain-lain.

Mesej Penjual
Sila log masuk atau daftar terlebih dahulu untuk membuat tempahan atau mesej penjual.
0 / 5
Maklumbalas Positif 0%
Telah Dibeli 0
Beratur 0
Berapa hari siap? 1

Oleh kirzuan

Terakhir aktif pada 5 years ago

Penulis EBook Panduan Mudah Perundangan adalah bekas peguambela & peguamcara Mahkamah Tinggi Malaya, telah berkhidmat selama lebih 13 tahun.

Mesej Penjual

Cari Kami di Facebook

Komen Pelanggan

0 0

Tiada maklumbalas lagi.